Rednex сложиха началото на музикалния маратон. Снимки Лина Главинова

Rednex сложиха началото на музикалния маратон. Снимки Лина Главинова

"SPICE music festival" върна духа на Бургас. Фестивалът с изпълнителите и музиката на 90-те години на XX век нажежи въздуха на пристанището в морския град. 8000 меломани от различни точки на страната и Европа пяха и танцуваха с групите и певците, с чиито хитове са израснали. Парчетата буквално върнаха времето назад с 20 години, а певците и музикантите се раздадоха, въпреки разликата във възрастта и малко натрупаните килограми. Феновете бяха в еуфория, защото имаха уникалния шанс да се докоснат, да видят и да чуят изпълнителите, които белязаха с музиката си цяло едно десетилетие. Някои от групите бяха в оригиналния състав, при други имаше промени, но въпреки това всички, които се качиха на сцената пяха от сърце и направиха шоу за хилядите, които от няколко месеца очакваха началото на август, за да се потопят в атмосферата на 90-те години.

Музикалният маратон започна в 17.00 часа, а зад пулта застана DJ Chichanes. Групите излизаха за сетовете си точни като по часовник, за да изпълнят в рамките на 30 минути хитовете си, някои от които са платинени. Между отделните участие DJ Chichanes миксираше парчета, които меломаните чуха наживо. Партитото под открито небе започна в 18.30 часа с появата на "Rednex". Последва изпълнението на Haddaway. Първата фестивална вечер срещна меломаните и с "La Bouche", Dr. Alban, "Ъпсурт", SNAP!. Кулминацията на вечерта бяха "East 17", които пяха цели 45 минути. Купонът продължи в 00.45 часа след полунощ с DJ Dian Solo.

"SPICE music festival" продължава тази вечер с хитовете на "2 Brothers", "E-rotic", "Cappella", "Deep Zone", Ice MC, "No Mercy", "2 Unlimited".

Галерия