Третото издание на фестивала тази година събра стотици меломани в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Третото издание на фестивала тази година събра стотици меломани в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

20 световни изпълнители са потвърдили участието си до момента, а една от големите изненади е, че в следващото издание на фестивала сцените ще бъдат две – главна сцена и диско сцена.

"В четвъртото издание на "SPICE Music Festival" отново залагаме на най-добрата формула, която прави този фестивал неповторим - вечни музикални хитове,  качествен звук и визуални ефекти, вкусна храна, подбрани напитки и незабравими емоции с приятели на метри от морския бряг. Този път фестивалът ще протече под надслов "Музикално пътешествие" - ще слушаме музика от Азия, през Европа, та чак до бразилските ритми на самбата. Както винаги ще има и много изненади, които тепърва предстоят", обяви организаторът Николай Тодоров.  

Специални гости на фестивала ще бъдат легендарните Gipsy Kings, с които ще танцуваме на вечните парчета "Bamboleo", "Volare", "Djobi Djoba", "Baila me" и "Hotel California". Музикантите ще пристигнат с екип от над 20 души и обещават страхотно шоу край морето.

Шведският изпълнител с персийски корени Arash също ще бъде в Бургас. Специално за "SPICE Music Festival" е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл, по време на който ще чуем и емблематичните му хитове, превзели топ класациите в Европа и света - "Boro Boro", "Temptation", "Broken angel", "Angels Lullaby", "Dooset Doram" и много други.

За първи път в България ще пристигнат и изпълнителите на тоталния хит на 90-те "Macarena" - "Los del Rio". Световният успех на братята Антонио Ромео Монхе и Рафаел Руис идва именно с мултиплатинения летен хит, който се продава в над 4 милиона копия в САЩ, а за първи ще прозвучи на живо и на българска сцена.        

Освен тях, за първи път в Бургас ще пристигнат и италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група "Liberty X" и нидерландската певица и танцьорка Loona.

В програмата на "SPICE Music Festival" ще се насладим и на един от емблематичните гласове на 90-те години – бившата вокалистка на "M People" Хедър Смол. Британската соул певица постига световен успех с хитовете "Moving On Up", "One Night In Heaven" и "Search For The Hero", които ще си припомним в Бургас.

На фестивала ще пеят и DJ Sash с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години - "Ecuador", а  както и изпълнителите на вечните футболни хитове "Samba de Janeiro" - "Bellini" и "Carnaval de Paris" - Danio G.

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група "Loft", евроденс проекта Magic Affair и испанският изпълнител Chimo Bayo.

През 2022 фестивалната зона ще бъде още по-голяма и ще побере още една сцена - Диско сцена. И както можете да се сетите – пред нея ще се танцува! Имате няколко месеца да си припомните как се танцува "Ламбада", защото в програмата се включват създателите й – KAOMA, Fab Morvan от Milli Vanilli, както и The Weather Girls с вечния им хит "It's Raining Men". Компания ще им правят Ottawan с "Hands Up", "D.I.S.C.O." и Boney M Xperience с вечните хитове на групата.

"SPICE Music Festival" вече е много повече от музикален фестивал. Това е тридневна фиеста, в която десетки хиляди вече се впуснаха смело. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 година на пристанище Бургас. Билети все още може да купите на цена от 120 лева. След 1-ви декември 2021 година цената ще се промени на 140 лева.