Ще дам форсаж на проектите, които бяха блокирани, заради политическата нестабилност, каза Димитър Николов. Снимка Авторът

Ще дам форсаж на проектите, които бяха блокирани, заради политическата нестабилност, каза Димитър Николов. Снимка Авторът

Димитър Николов (ГЕРБ) печели местните избори в община Бургас с 55.9% от гласовете на упражнилите правото си на глас. На второ място е Тодор Ангелов ("Възраждане") с 8,7%. Това сочат първите екзитполове на "Маркет линкс". Избирателната активност в община Бургас към 20.00 часа е 36,11%, което означава, че до урните са отишли 63 657 избиратели при имащи право на глас 178 359 души.

За сравнение на изборите преди четири години активността в община Бургас е била 41.71%.

"Благодаря на бургазлии, които излязоха и ме подкрепиха. Благодаря и на тези, които гласуваха и подкрепиха останалите кандидати. На предишните избори гласувах машинно, сега се съобразих с решението на ЦИК и гласувах без проблем с две бюлетини - за кмет и за Общински съвет", каза Димитър Николов минути, след като излязоха първите резултати от екзитпола за община Бургас.

Според него, ниската избирателна активност се дължи на липсата на истински сблъсък на концепции и идеи за развитието на Бургас. "Нямаше конкретни идеи. С черен PR и негативизъм не се печелят избори. На тези хора няма да обърна внимание. Бих поканил в екипа си хората с добри идеи", каза Димитър Николов. И добави: "Беше кална кампания, но винаги прощавам", допълни той.

Очаквайте първите резултати от Общинската избирателна комисия в Бургас!