Министър Илиев се запозна с концепцията за новата сграда на Спортното училище

Министър Илиев се запозна с концепцията за новата сграда на Спортното училище

Спортното училище "Юрий Гагарин" ще има нов кампус в непосредствена близост до зала "Арена Бургас". Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и бургаският депутат Константин Бачийски (коалиция "ПП - ДБ") се срещнаха с ръководството на гимназията, за да се запознаят лично с проектите, по които учебното заведение кандидатства за енергийна ефективност, модернизация и реконструкция на своите общежития.

Министър Илиев изрази подкрепата си към екипа, който е разработил проект и заяви, че при успех на проектното предложение и при възможност Министерството на младежта и спорта ще осигури съфинансиране до 483 000 лева. Министърът, депутатът Бачийски и директорът на учебното заведение Янчо Стойчев обсъдиха и концепцията за изграждане на нов сграден комплекс на Спортното училище, който ще включва затворен кампус с учебна, леглова и спортна база. Локацията на бъдещото училище е в непосредствена близост до зала "Арена Бургас".

Депутатът Константин Бачийски пое отговорност да работи за осигуряването на необходимата връзка между Община Бургас, Министерството на младежта и спорта и Министерството на финансите, за да се осигурят необходимите средства от националния бюджет.

Министър Илиев за пръв път посети и откритата наскоро многофункционална спортна зала Арена Бургас и поиска подробна информация, както за това какво още трябва да са довършва в спортната зала, така и за готовността на мениджърския екип да осигури заетост и домакинства на различни спортни, културни, музикални и обществени прояви в съоръжението, което все още не е напълно завършено.

Галерия