Българските състезатели се представят чудесно досега на Световното първенство. Снимки БФУ

Българските състезатели се представят чудесно досега на Световното първенство. Снимки БФУ

Един сребърен и три бронзови медала спечилиха досега българските състезатели, участващи на Световното първенство по тайчи, което се провежда в Сингапур. Българското участие в първия ден беше в дисциплината "Чън стил меч" - жени, където се състезаваха Десислава Холодна и Вангелия Чорбаджийска. И двете се впуснаха в изключително оспорвана надпревара, заедно със състезатели от Хонгконг, Сингапур, САЩ, Чехия и Канада. Десислава Холодна се класира на 3-то място, а Вангелия Чорбаджийска на 7-мо място.

В неделя сутринта българските атлети участваха в две дисциплини - "Чън стил меч" - мъже и "Чън стил без оръжие" - жени.

Десислава Холодна завоюва сребърен медал в дисциплината за жени с резултат 8.51 т. С бронз се отличи Вангелия Чорбаджийска с 7.63 т. Иво Георгиев също спечели бронзов медал след отлично изпълнение с меч /8.45 т./. Александър Атанасов се представи достойно и зае 9-та позиция, при мъжете, с резултат 8.03 т.

Атлетите очакват с нетърпение следващите дни, когато ще се включат в състезанието и участниците ни в Ян Фамилен стил на Тайдзицюан - Никола Димитров, Афалина Рариво, Димитър Михайлов и Максим Илиев.

Пожелаваме успех на българските атлети на най-престижния форум по тайдзицюан (тай чи) на планетата.

Президентът на Българската федерация по ушу и член на Управителния борд на Световната федерация - Стефан Колев, е назначен от Световната федерация по ушу (IWUF) като супервайзър на състезанието в качеството му на предишен и успешен организатор на две световни първенства в Бургас - Световното първенство по ушу/кунг-фу за младежи през 2016 и Световното първенство по тайчи през 2018.

Галерия