По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

Среднощна гонка с полицията в Бургас. Лек автомобил "БМВ", управляван от 39-годишен мъж от Сливен, не спрял при подаден сигнал от полицаи със СТОП палка. Инцидентът станал около 23.30 часа на 8-ми май на булевард "Христо Ботев". Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта си се отправил в посока ж.п. гара – Бургас. Последван е от полицейския автомобил, като за съдействие към мястото на инцидента се насочили и други полицейски екипи.

"БМВ"-то продължило да се движи с висока скорост по булевард "Булаир", като в района на пешеходната зона с булевард "Алеко Богориди", рязко завил вляво и се отправил в посока Община Бургас. Колата завила надясно по улица "Александровска" и в края на площад "Тройката" катастрофирал.

Установено е, че автомобила е управляван от 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27-годишен криминално проявен бургазлия. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

В резултат на полицейските действия е установено, че регистрационните табели на "БМВ"-то са от друго моторно превозно средство, като към момента на инцидента не са били обявени за издирване.

Направен е първоначален оглед на местопроизшествието в тъмната част на денонощието, като след вдигане на колата от площад "Тройката" предстои извършване на претърсване на автомобила.

По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.