Станимир Апостолов беше зам.-председатвл на ОбС. Снимка Архив Черноморие-бг

Станимир Апостолов беше зам.-председатвл на ОбС. Снимка Архив Черноморие-бг

Станимир Апостолов е назначен за зам.-кмет по финанси, бюджет и икономика в Община Бургас със заповед на кмета на Общината Димитър Николов. Досегашният зам.-председател на Общински съвет Бургас, областен координатор на партия КОД и регионален представител на Съюза за стопанска инициатива поема ресора от Красимир Стойчев, който в продължение на 16 години заемаше поста.

Кметът Николов изказа благодарности за дългогодишния труд на Красимир Стойчев за професионализма и добрата му работа през годините. Той е част от екипа на кмета Николов от първия му мандат.

Станимир Апостолов е икономист по счетоводна, финансова и контролна дейност и магистър по киберсигурност. Владее английски и руски език. Работи в сферата на счетоводство, анализ и контрол. Бил е директор на Бургаски корпоративен център, Регионален директор на Генерална агенция Бургас (Югоизточна България), директор на Генерална агенция Бургас и банков счетоводител.

От 2015 г. досега Станимир Апостолов е бил още зам.-председател на Общински съвет Бургас, зам.-председател на ПК „Бюджет и финанси“ към Общински съвет Бургас, член на ПК „Правни въпроси“, член на ПК „Спорт и младежки дейности“, председател на училищното настоятелство на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ и председател на Инициативен комитет за честване на 100 години „Черноморец Бургас“.