Станимир Баев (в средата) е номиниран от червените за местния вот през октомври. Снимки БСП

Станимир Баев (в средата) е номиниран от червените за местния вот през октомври. Снимки БСП

Станимир Баев бе избран за кандидат за кмет на социалистите в Община Бургас в предстоящите местни избори. Това стана по време на XXII-та общинска конференция на БСП – Бургас, която се проведе днес в морския град. Делегатите на конференцията определиха и кои ще бъдат кандидатите за общински съветници. Те са общо двадесет и трима. Водач на листата ще бъде Станимир Баев, следван от Чанко Мирчев, Христо Панайотов и Живко Господинов. Пети е Николай Тишев, шести Любен Чардаков. Седмо място заема лидерът на жените – социалистки Тинка Желязкова. На осма позиция е Евгения Карайчева.

На конференцията присъстваха заместник председателят на БСП Атанас Зафиров и народният представител от парламентарната група на коалиция "БСП за България" инж. Петър Кънев. По време на форума беше приета оценка за работата на общинските съветници на БСП в местния парламент и бе одобрена общинска предизборна платформа за участие в "Местни избори 2023".

Номинирани бяха и кандидатите за кметове на няколко населени места в общината – на Българово – Иван Ганев, на Равнец – Константин Георгиев и на Брястовец – Евгения Ботушанска.

Галерия