20120616091647-tanci

20120616091647-tanci

Стартира турнир по спортни танци купа "Варна – 2012"

от клуб "Кристал", който чества своята 25 годишнина.
Първата част на турнира ще започне в 11:30 часа, а официалното откриване е в 16:30 часа.
Турнирът е съгласуван с БФСТ и носи точки на участниците. Зрителите в Зала „Конгресна” на ДКС ще видят и демонстрационни състезания за момичета соло латиноамерикански танци – до 9 годишна възраст – Ча-Ча и Джайв, до 11 години – Ча-Ча, Румба и Джайв и до 13 години – Ча-Ча, Румба и Джайв.
Танцов клуб Кристал-Варна е лицензирана спортна организация, вписан в единния спортен регистър, член на БФСТ и IDSF. Клубът е създаден през 1987г.от Диана Филипова, като школа по спортни танци и през годините, под нейно ръководство става в един от най-големите и успешни клубове за спортни танци в страната. Днес в клуба под ръководството на старши треньора и международен съдия Диана Филипова като треньори работят нейните възпитаници Мартин Янчев, Ася Кацарска, Яна Манолова. Състезателите на клуб "Кристал" се гордеят с многобройни победи в открити турнири, вицешампионски и шампионски титли в различните възрастови групи. Участници в три световни първенства. Сребърни медалисти от фестивали в Гърция и Русия. Четирикратни шампиони в програмата формейшън стандартни танци, с правото да представя България на европейски и световни първенства. Възпитаници на клуба танцуват и работят като треньори в САЩ, Германия и Гърция.
В програмите на Клуба са заложени основно 10-те състезателни танца. Стандартни танци - английски валс, танго, виенски валс, слоуфокс, куикстеп. Латиноамерикански танци - самба, ча-ча-ча, румба, пасо-добле, джайв. Формейшън програма - едновременно танцуване на две до осем танцови двойки стандартни или латиноамерикански танци. Освен задължителните състезателни танци в школите се изучават и рокендрол, салса, мамбо, бачата, а с най-малките деца от група "'Бонбон" (4-6г.) и специфични за възрастта им танци. Всеки месец се организират семинари и с гостуващи треньори. В клуба танцуват и любители, сеньори над 35г.

Днес+