Стефан Диомов донесе наградата си в редакцията на Черноморие. Снимка Лина Главинова

Стефан Диомов донесе наградата си в редакцията на Черноморие. Снимка Лина Главинова

Стефан Диомов редом с академик Антон Дончев получи наградата "Следовник на народните будители" за 2019-та година на Съюза на народните читалища в България. Отличието, което се присъжда за 10-ти пореден път се връчва винаги в Деня на народните будители. Сред удостоените с големия приз са още попевицата Маргарита Хранова, проф. Атанас Герджиков, ректор  на СУ "Св. Климент Охридски" и други изявени личности. На церемонията по връчването на плакета "Следовник на народните будители" са присъствали поети, писатели, хора на изкуството, книжовници, политици, финансисти, библиотечни работници, книжовници в залата на Народна библиотека СУ "Св. св. Кирил и Методий", каза единствено за сайт "Черноморие" композиторът Стефан Диомов.

"През годините съм получавал много награди, но тази за мен е много ценна. Нямам  думи да благодаря. Оказа се, че моите песни са забелязани и моят труд през годините не е отишъл напразно", допълни Диомов. Освен поздравленията, които е получил от присъстващите и лично от кмета на София Йорданка Фандъкова, бургазлията е бил изненадан с песента "Полунощ", изпълнена от  10-годишно момиченце. През годините Стефан Диомов е автор на над 400 песни и е направил над 4 500 концерта в страната и чужбина.

"2019-та година бе особено благодатна за мен, защото реализирах повече от 50 концерта с вокални групи "Тоника СВ" и "5-те сезона", заяви композиторът. Тази Коледа обаче Стефан Диомов няма да направи станалия традиционен празничен концерт в родния си град. Той ще бъде организиран от негови колеги - музиканти от Бургас, научи сайт "Черноморие". Сега композиторът Стефан Диомов продължава да се изявява в друг жанр-  фотографията. От последното си екзотично пътуване до далечна Кения той направи фотоизложба и филм "Прегръдката на Кения". Те бяха видени от стотици бургазлии гости на града през август. От сега Стефан Диомов има покана да нареди фотоизложбата си на 1 април 2200 г. в София, довери именитият ни съгражданин.