Стефан Диомов с концерт и промоция за Рождество на община Бургас. Концертът условно ще бъде разделен на две - промоция на албума и втора част също с коледни песни.

 

В Театъра за драма, опера и балет на 14 декември от 19.00 часа ще прозвучат 12 песни събрани в албума "12 коледни песни" по музика на Стефан Диомов. "Това е една моя дългогодишна мечта, която сбъдвам сега", призна композиторът. В албума са включени песни писани в период от близо 30 години - от 1982 година ("Разказвай ми, слушам те") до най-новите, създадени от него тази есен. Песните в албума, издаден от "Стефкос мюзик", са изпяти от Ваня Костова, Тони Димитрова, "5-те сезона", Боян Михайлов, Дани Огнянов, "Врабчетата", Мина Пенкова. В албума са включени и 12 инструментала. Текстовете на песните са тиражирани на гърба на 12 коледни картички, нарисувани от художника Васил Янев. Така албума се превръща в завършен коледен подарък, с който може да зарадвате близки и приятели. Той ще се продава на преференциална цена вечерта на концерта във фоайето на Операта.

Във втората част на концерта също ще звучат коледни песни в изпълнение на Тони Димитрова, Ваня Костова и оркестър "Горещ пясък", който бе създаден преди години от Диомов.

В спектакъла ще участват още щрайха на Младежка филхармония с диригент Левон Манукян, деца от село Глоговои други.

Първата част на концерта ще бъде заснета и излъчена по btv навръх Рождество Христово.