Стефан Колев (на преден план вдясно) отправи същото питане до общинска администрация. Снимка Лина Главинова

Стефан Колев (на преден план вдясно) отправи същото питане до общинска администрация. Снимка Лина Главинова

Съветникът от ГЕРБ Стефан Колев отговори с питане на питането, отправено от Тодор Ангелов (председател на тракийско дружество "Екзарх Антим I", избран за съветник от гражданската квота на АБВ).

Ангелов входира питане от общинска администрация. "Във връзка с публикации в местни медии към мен се обърнаха членове на тракийското дружество с молба да се изясни истината за задълженията на клуб "Бей Син" представлявано от Стефан Колев, общински съветник от ГЕРБ", пише в питането на съветника. Той пита дали клубът дължи 30 000 лева на общината и какви действия е предприела общината, за да си събере вземанията?

От отговора, който е подписан от кмета на Бургас Димитър Николов става ясно, че със свое решение от 2016 година Общинският съвет е определил сума за провеждане на Световното първенство по ушу за деца и младежи, чийто домакин бе Бургас. "В съответствие с договора клубът е организирал и провел Световното първенство... Според представените документи, "Бей Син" не дължи пари на общината", пише в отговора до Тодор Ангелов.

От своя страна Стефан Колев отправи същото питане до общината - дали неговият клуб има задължения към администрацията. От отговора на кмета Николов става ясно, че средствата, които "Бей Син" е получил са разходвани за организирането и провеждането на Световното първенство по ушу.

"Нашият клуб има 24-годишна история. Благодарение нас ушу се изучава в Националната спортна академия, а ние сме спечелили 300 медали. Благодарение на клуба, седалището на родната федерация по ушу е в Бургас, а ние успешно организирахме Световното първенство по ушу за деца и младежи, а две години по-късно и Световно първенство по тай чи чуан", заяви в залата на местния парламент Стефан Колев.