Клиповете ще имат своята официална премиера

Клиповете ще имат своята официална премиера

Стихове на Христо Фотев, Петя Дубарова, Невена Елисеева, Ваньо Вълчев и Вена Райков звучат в проекта на Община Бургас - "С гласа на Бургас". Строфите са рецитирани от певицата Тони Димитрова, Елка Стоянова - писател и юрист, примата на бургаския театър Димитрина Тенева, талантливите актьори Тони Минасян, Никола Парашкевов и Ива Папазова. Гласовете им звучат в първите шест клипа, които са заснети.

Премиерата на проекта "С гласа на Бургас" ще е на 3-ти декември от 18.30 часа в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Събитието се реализира от Община Бургас в партньорство с Яна Вълчева, Пейо Пеев и Нивелин Мирков. Това е екипът, който екранизира стихотворения от любими бургаски поети, в изпълнение на въздействащите гласове на редица именити бургазлии.

Официални гости на събитието другата седмица ще бъдат Елица Дубарова, Ваньо Вълчев и Венда Райкова, както и повечето от участниците в проекта.

Пианото на Тончо Русев ще засвири отново за бургазлии под виртуозните пръсти на голямата бургаска пианистка Рада Чомакова.

В събитието ще участва мажоретният състав на ДГ "Вълшебство", както и първокласниците Марион Дачева и Валентин Вълчев от ОУ "Братя Миладинови".

Събитието е част от Никулденската програма на Община Бургас. Входът е свободен, но местата са ограничени.