В беседата участваха всички седем паралелки от XII клас на гимназията. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

В беседата участваха всички седем паралелки от XII клас на гимназията. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Беседа свързана с пътната безопасност събра на едно място ученици от три професионални бургаски гимназии, една от които и ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". В срещата участваха всички седем паралелки с гимназисти от XII клас при ПГТ. Лекторите, Стоян Апостолов - изявен автомобилен състезател и почетен гражданин на Община Бургас и комисар Неделчо Райчев - доскорошен началник на ООП и КАТ в Областна дирекция на МВР - Бургас, дадоха на бъдещите шофьори практически насоки, съобразени със Закона за движение по пътищата и с ги запознаха с превантивните действия при възникнали ситуации на пътя.

На младите шофьори бяха представени готови формули за адекватно поведение чрез емпатично-ролеви форми. Лекторите изрично наблегнаха на осъзнатата отговорност, която подрастващите носят, сядайки зад волана и на значението  на  натрупания опит.

ПГТ ежегодно поддържа институционално сътрудничество, като целта е рисковите пътни ситуации, водещи до трайно инвалидизиране и смърт, да бъдат сведени до минимум. Дванадесокласниците с внимание и интерес участваха в дискусията  с професионалистите.

Галерия