Стоян Грозев (вдясно) получи подкрепата на председателя на Български Възход генерал Стефан Янев

Стоян Грозев (вдясно) получи подкрепата на председателя на Български Възход генерал Стефан Янев

Стоян Грозев е кандидат за кмет в Община Бургас и водач на листата на една от най-успешните и работещи политически формации в Бургас - „Български Възход“, a мнозина го определят като скрития конкурент на Димитър Николов в кметската надпревара.

Стоян Грозев е човек, който не обича да говори за себе си, поставя проблемите на хората пред личните такива и предпочита да свърши работата без да се афишира. За него водещо винаги е било отборната работа и екипът. За това и в тази кампания рядко ще го чуете да говори за себе си, като кандидат за кмет на Община Бургас в единствено число, но за сметка на това пък често говори за силната листа от кандидати за общински съветници на „Български Възход“.

Стоян Грозев е роден е през 1972 г. в гр. Бургас. Семеен с една дъщеря. Има магистърска степен по „Стопанско управление”, „Администрация и управление в публичния сектор” и бакалавър със специалност „Туризъм”.  От 25 години се занимава с организация, контрол и управление на хора в няколко компании опериращи в сферата на туризма, промишленото и жилищно строителство, както и в сферата на газопреносните мрежи, ВЕИ – биогазови инсталации, газифициране на биомаса и когенерация в страната и извън нея.

Част от успешно завършените проекти извън страната са:

- главен изпълнител в изграждане „под ключ” на спортно рехабилитационен център „Чарвак Оромгохи”, Република Узбекистан. Възложител: Министерство на туризма на Република Узбекистан, финансиран през програма „Хермес” на Федерална Република Германия.

- главен изпълнител в изграждане и въвеждане в експлоатация на Гьоте Институт, гр. Ташкент, Република Узбекистан. Възложител: Министерство на външните работи на Федерална Република Германия, финансиран през програма „Хермес”

- главен изпълнител в изграждане на обекти „под ключ” за управление на границите в Централна Азия. Проектите са част от програмата за развитие на ООН – UNDP. Възложител: Организация на обединените нации - ООН, финансиран от UNDP.

Поддържа външнотърговски отношения с фирми от Западна Европа, КНР, Република Узбекистан, Руска Федерация, Република Казахстан. Консултант е по различни проекти в гореспоменатите сфери.

От 2016 води активни мероприятия относно борбата с мръсния въздух. Председател на ИК за борба с мръсния въздух. Организатор на серията от протести срещу мръсния въздух в Бургас. Организатор на подписка с цел провеждане на местен референдум относно дейността на завод „Кроношпан” в Бургас. Организатор и член на ИК за пряка демокрация – за въвеждане на пряко избираеми районни кметове в Бургас. Общински съветник в мандат 2019/2023.

В края на мандата той и неговия колега от „Български Възход“ Манол Тодоров бяха определени както от техни колеги, така и от множество граждани на които са помогнали през годините като едни от най-активните, най-коректните и най-справедливите общински съветници. Те бяха едни от съветниците внесли най-много докладни и питания. Тяхна е заслугата за:

- Процедура по изготвяне на пълен анализ на качеството на атмосферния въздух на територията на гр. Бургас, включително и установяване структурния състав на ФПЧ. Надграждане на системата за мониторинг на Община Бургас, модернизиране и надграждане на Мобилната станция за КАВ на Община Бургас с необходимата апаратура за мониторинг на замърсителите, указани в анализа.

- Отпускане на финансови средства за изграждането на 33 площадки по БДП на територията на всички бургаски училища, в които учат деца 1 и 2 клас

- Изготвяне на регистър на нежилищните обекти собственост на Община Бургас, подлежащи на отдаване под наем.

- Унифициране плащането за синя и зелена зона. Изпратеният СМС за едната зона важи и за другата.

- Изграждане на Стена на спортната слава в многофункционална спортна зала „Арена Бургас“

- Създаване на временна комисия, която да изготви мониторинг за оценка на проблема за ограничаване популацията на гларусите в Община Бургас.

- Изграждане и рехабилитация на пътна инфраструктура във в.з. Бадемите, кв. Черно Море

- Проектиране и изграждане на кръстовище с кръгово движение на кръстовището на улиците – бул. „Тодор Александров“ и ул. „Спортна“ в гр. Бургас

- Обособяване на парцел за загробване на домашни любимци на територията на община Бургас;

- Въвеждане на общинска програма „Спорт за всяко бургаско дете“;

Както и десетки други с които всеки може да се запознае от сайта на Общински съвет Бургас.

За Стоян Грозев като кандидат за кмет на община Бургас може са гласувате с бюлетина № 20. Той е и водач на листата с кандидати за съветници на "Български Възход" в община Бургас, която може да подкрепите с №20 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаване на гласове е престъпление!