Стоян Грозев беше дълги години областен координатор на ДБГ. Той напусна партията преди парламентарните избори за 48-мо НС. Снимка Архив Черноморие-бг

Стоян Грозев беше дълги години областен координатор на ДБГ. Той напусна партията преди парламентарните избори за 48-мо НС. Снимка Архив Черноморие-бг

Въпрос на време е да стана член на партия "Български възход". Чувствам се част от "Български възход" и защитавам техните идеи. Ако получа предложение, ще участвам в изграждането на структурите на партията на местно ниво. Към този момент такива все още няма. Това коментира пред "Черноморие" Стоян Грозев - доскорошен областен координатор на партия "Движение България на гражданите" и общински съветник в местния парламент на Бургас. Стоян Грозев и Манол Тодоров, и двамата избрани за съветници от листата на ДБГ на местните избори през 2019 година, подадоха уведомление до председателя на ОбС - Бургас Севдалина Турманова, че искат от следващата сесия да бъдат считани за независими съветници. Тяхното действие предизвика реакция от страна на ДБГ. Оттам ги призоваха да напуснат местния парламент.

ДБГ призова Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат ОбС Бургас

Стоян Грозев, който беше дългогодишен областен координатор на ДБГ е подал заявление за напускане на партията още преди да участва като кандидат за народен представител в листата на "Български възход" във Втори Многомандатен избирателен район Бургас. "Не е морално и етично да остана в ДБГ, след като съм се явил на избори в друга листа", обясни действията си Стоян Грозев. Двамата с Манол Тодоров остават независими и не смятат да минават към друга група в местния парламент.

Слухове вече спрягат Стоян Грозев за областен координатор на "Български възход". Координаторите на партията по области не се избират, а се назначават директно с решение на Националния съвет на "Български възход". "На този етап никой не се е свързал с мен и не ми е правил такова предложение", коментира слуховете Стоян Грозев.