Ние сме най-консенсусната партия. Първата, която от самото начало говори за диалог, за компромиси, каза Стоян Грозев

Ние сме най-консенсусната партия. Първата, която от самото начало говори за диалог, за компромиси, каза Стоян Грозев

"Загубихме време. В 49-то Народно събрание ще се случи това, което трябваше да се случи в предишното - да има правителство. Тези избори са напълно излишни. Те не трябваше да се състоят, защото няма да произведат нищо по-различно от това, което беше в 48-то НС. Това, което партиите не можаха да направят тогава, ще го направят сега, а именно да съставят правителство", каза пред "Черноморие" Стоян Грозев - областен координатор на партия "Български възход" в област Бургас и кандидат за народен представител от листата за Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

"Истината е, че по-големите партии не искаха да вземат "горещия картоф", защото идват местни избори и за да не загубят някой глас. Явно не са имали намерение да съставят правителство в предишния парламент от страх, да не загубят изборите през октомври", допълва Стоян Грозев.

Това е втората му предизборна кампания с отбора на "Български възход" и от срещите си с хората усеща, че те вече са апатични. "60% от хората искат правителство без значение кой с кого ще се коалира. Нещата много се усложниха с войната, която вече една година се води в Украйна, с икономическата криза и инфлацията. Тази ситуация показва, че в момента нямаме държавници, а политици, които обслужват нечии чужди интереси. Липсата на дипломация се отразява на качеството на живот на българите в момента", категоричен е Стоян Грозев.

"Нагласите в предишния парламент бяха, че "Български възход" ще получи третия мандат и ще направи всичко възможно, за да състави редовно правителство. Ние сме най-консенсусната партия. Първата, която от самото начало говори за диалог, за компромиси. Останалите партии чертаеха червени линии, нещо което ние не направихме. Защото всеки депутат представлява група хора, които са го избрали и това не трябва да се забравя. Трябва да се поставят на преден план приоритетите на страната, заради хората. Така както всеки един ходи на работа и получава възнаграждение, а с труда си допринася за просперитета на фирмата си и на страната ни, така и депутатите трябва да си вършат работата, защото избирателите са ги изпратили в парламента и те са техните работодатели", допълва кандидатът за народен представител.

Той е избрал "Български възход", заради ценностите, които изповядва партията за запазване на традиционното българско семейство, за мир, за просперитет, за отстояване на съюзите, в които страната ни членува.

"Всеки има право да се самоопределя, но виждаме напоследък как това се превръща в приоритет за някои хора. Този процес се случва бавно, но методично и нямаме противодействие, което е жалко. Не може в акта за раждане на едно дете да пише Родител 1 и Родител 2. Това не мога да го приема. Детето се ражда от жена, то има майка и баща. Живеем в свободна страна, но не трябва да има показност, за да не влияе това на психиката на подрастващите", каза още Стоян Грозев.

Стоян Грозев е под №2 в листата на "Български възход" за предстоящите избори за 49 Народно събрание.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!