Стоянка Мутафова започна турнето за представяне на книгата си от Бургас. Снимки Лина Главинова

Стоянка Мутафова започна турнето за представяне на книгата си от Бургас. Снимки Лина Главинова

Стоянка Мутафова получи ключа от кулата на Бургас. Отличието й бе връчено от зам.-кмета по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева преди премиерата на биографичната й книга "Добър вечер, столетие мое!". Почитатели на актрисата се събраха в залата на НХК, за да видят и чуят историите на Мутафова. Автор на книгата е нейната дъщеря - Мария Грубешлиева.

Актрисата с умиление си спомни за последния път, когато е идвала в Бургас. Тя призна, че този град й е на сърце и е искала да живее тук. Причина за това е нейният трети съпруг - Нейчо Попов, който е родом от морския град. Стоянка Мутафора разказа за любимата си роля в спектакъла "Ревизор", за работа си с Методи Андонов, за ролите в киното и в театъра. Тя не пропусна да сподели и спомели за своя колега и приятел Георги Калоянчев, който също е от Бургас.

Дъщерята на актрисата представи книгата. Изданието представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти, с много предизвикателства и успехи.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.

Галерия