Стойко Танков бе областен управител за седем месеца. Снимка Архив Черноморие-бг

Стойко Танков бе областен управител за седем месеца. Снимка Архив Черноморие-бг

"Неприятно ми е, че ме уволнява човек, за който съм работил да бъде президент. Няма никакви сериозни мотиви в решението. Но за сметка на това има реваншизъм към БСП", това коментира пред "Черноморие" бившият вече областен управител на област Бургас Стойко Танков. С решение на Министерски съвет днес са сменени 25 областни управители в цялата страна.

Връщат Мария Нейкова като областен управител на Бургас

На мястото на Танков от утре, 5-ти август, се връща Мария Нейкова, която бе назначена за областен управител през май 2021 година от тогавашното служебно правителство назначено от президента Румен Радев. Преди два дни той назначи поредния служебен кабинет с премиер Гълъб Донев, след като четворната коалиция с министър-председател Кирил Петков бе свалена с решение на парламента и не бе излъчен нов кабинет с другите два мандата.

Така напрактика президента Радев отново поема управлението на страната и с действията си показва, че тръгва на война срещу БСП.

Стойко Танков бе назначен за областен управител на област Бургас на 6-ти януари тази година. По време на заеманата от него длъжност администрацията изнесе кризата с украинците, които дойдоха тук след началото на войната в родината им.

"Ще работя активно за предизборната кампания. Не ми харесва начина, по който се процедира", допълни Танков.