С гласовете си зрителите определят кой получата наградата на публиката Сребриста чайка. Снимка Черноморие-бг

С гласовете си зрителите определят кой получата наградата на публиката Сребриста чайка. Снимка Черноморие-бг

Филмът "Страх" на режисьора Ивайло Христов води с оценка 5,89 във временната класация на публиката на XIX международен "София филм фест на брега". Тазгодишното издание за първи път се провежда в обновената сграда на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.а.). Филмите се показват в зала "Тончо Русев". След всяка прожекция, зрителите имат право да гласуват по шестобалната оценка. Този, който е познал оценката, ще получи книга от книжарница "Хеликон". А филмът с най-висока оценка ще бъде отличен с приза на публиката - статуетка "Сребриста чайка". Същата статуетка получава и филма, определен за най-добрия от професионалното жури с председател проф. Георги Дюлгеров.

Временното класиране, според гласовете на киноманите, изглежда така:

1. "Страх" - 5,89

2. "Още по едно" - 5,83

3. "Човекът с шапката" - 5,72

4. "Сцени от живота на една актриса" - 5,52

5. "Ябълки" - 5,51

6. "Февруари" - 5,46

7. "Жив човек" - 5,43

8. "Розовият облак" - 5,38

9. "Ундине" - 5,28

10. "Мъжът със заешките уши" - 4,51

11. "Начало" - 3,86

"София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Фестивалът продължава до 30-ти юли. Днес ще бъдат показани филмите - "Житие" на режисьорите Георги Стоянов и Войчех Тодоров от 18.00 часа и "Съкровищата на града" на режисьора Саболич Хайду от 20.00 часа.

Ще гостуват режисьорът Георги Стоянов, актьорите Иван Бърнев и Надя Керанова, както и продуцентите Поли Ангелова и Николай Тодоров, които ще се срещнат с публиката след края на прожекцията на "Житие".