За малчуганите най-вълнуващо е да направят снежен човек сами. Снимки Авторът

За малчуганите най-вълнуващо е да направят снежен човек сами. Снимки Авторът

Десетки бургазлии, деца с шейни и разбира се много сняг. Така може да се опише едно от живописните места в Странджа, а именно местността "Божура". Мястото, което през лятото се оглася от народни песни, днес е пълно с глъч и детски смях, видя репортер на "Черноморие". Бургас може и да не побеля, въпреки надеждите на мнозина, но пък Странджа е покрита с бяла пелена. И вместо на ски курорт, само на 50 км от областния град може да се радваме на истинска зима.

"Идвайте! От два дни само за снега ме питат, а не за резервации", казва ни рецепционистка на базата в местността. "Не знам колко е снегът, но е достатъчно", кани ни любезно тя. След час се уверихме, че е права.

В първия от двата почивни дни Божура бе пълна коли с бургазлии. Има и защо - близо е до града, красиво и живописно е, а в една от базите има малък горски кът. Истински рай за децата, които могат да се пързалят с шейни или с найлони, да правят снежни човеци и да се замерват със снежни топки. Какво повече му трябва на човек - едно щастливо дете, което още на пътя за Бургас ще заспи сладко в колата.

Оказва се, че не само децата, но и възрастните се радват на красотата на зимата. И когато пътищата са почистени и проходими при зимни условия, преживяването е повече от запомнящо се!

Галерия