Street Food Park отваря врати на Трета буна във Варна

Street Food Park отваря врати на Трета буна във Варна

"Street Food Park" отваря врати на 18-ти юни, петък, от 18:00 часа до Трета буна на крайбрежната алея във Варна. Обособената зона ще посрещне посетители с комбинация от различни концепции – качествена и вкусна храна, приготвяна на място, сцена за концерти и представления, лятно кино и др. В зоната за храна ще гостуват както добре познати на варненци готвачи с техните авторски концепции така и нови лица за местната кулинарна сцена. Street Food културата набира скорост през последните години, а Варна не изостава от световните тенденции. В караваните и кухните на колела, продуктите се доставят всеки ден, а менютата ще се обновяват всяка седмица. Идеята на Street шефовете e да работят предимно с местни продукти и пресни морски дарове. На място ще могат да се опитат авторски рецепти, изкушаващи коктейли и най-добрата местна крафт бира. Комбинацията от мобилни кухни ще бъде допълнена от кокетна сладкарница и плажен бар.

Зад идеята стои името на Николай Тодоров – Ник, човекът, който през последните години организира някои от най-мащабните и атрактивни фестивали в България. "Мястото е уникално, на метри от морето, а през следващите месеци ще го превърнем в новата социална зона за варненци и гостите на града. Място за всички сетива – храна, напитки, хубава музика, забавни представления, кино под звездите, уикенд занимания за деца са само част от идеите над които работим. С две думи място за цялото семейство и приятели", споделя организаторът. Засега паркът ще работи всеки ден през лятото, с възможност да продължи през есента при хубаво време. На територията на парка могат да се организират малки събития, частни партита, празненства, а дори вече има запитване за лятна сватба.

Първите специални гости на "Street Food Park" ще бъдат Керана и Космонавтите. Те идват във Варна за първи път през тази година, специално за откриването на парка. Преди и след тях зад пулта ще миксират DJ - ите от The Den Crew: включващо  Mad Bear, D-Young и C-0.