В планините ще е облачно с валежи от сняг, по морето - слаби валежи от дъжд

В планините ще е облачно с валежи от сняг, по морето - слаби валежи от дъжд

Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите навсякъде ще се понижат. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса, предаде vesti.bg.
На места в Източна България ще превали слаб дъжд, а в западните планински райони – слаб сняг.
По-късно от северозапад преваляванията бързо ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее.
По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде е 1-2 бала.
В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра – около -2 градуса.
На 5 и 6 декември ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Във вторник ще е ветровито, в сряда – Никулден вятърът ще отслабне. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между -5 и 0 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса.
В четвъртък сутринта минималните температури ще бъдат между -7 и -2 градуса, а максималните – между 2 и 9 градуса. За София минималната температура ще бъде около -7 градуса, а максималната – около 3 градуса над нулата.
На студентския празник 8 декември (петък) температурите ще бъдат отрицателни в цялата страна. През деня стойностите ще достигнат между 3 до 6 градуса и ще бъде слънчево.