Отборът на Колежа по туризъм се справи отлично и спечели първо място. Снимки Колеж по туризъм

Отборът на Колежа по туризъм се справи отлично и спечели първо място. Снимки Колеж по туризъм

Кулинарният отбор от Колежа по туризъм – Бургас получи първо място за категория „Основни ястия“ на фестивала „Да споделим Никулден“, който се организира от Варненска туристическа камара.

За 11-ти пореден път състезанието мотивира участието на ученици, студенти и ресторантьори, които със собствени кулинарни изкушения на морска тематика впечатлиха посетителите.

Жури с председател шеф Петър Йоргов от Българската асоциация за кулинарна култура и други двама кулинари оцениха и класираха участниците в събитието. Фестивалът е с благотворителна кауза за подпомагане на дом за възрастни хора в града.

„Студентите се представиха великолепно, професионално и стилно. Заслужени благодарности на Николай Веселинов, Кремена Бунарова, Михаела Тодорова и Дейвид Иванов от специалност „Организация и управление на хотела и ресторанта“ и Калина Сиромахова от специалност „Туризъм“, които  достойно представиха Колежа, сподели директорът  доц. д-р Веселина Атанасова и допълни: „Горди сме с нашите студенти, всеки от тях има потенциал. Затова като преподаватели се стараем да имаме индивидуален подход към всеки, за да  им дадем възможност да показват най-доброто от себе си“.

Това не е първо престижно отличие за Колежа. Традиционно академичният състав и студентите от Колежа по туризъм достойно представят Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ на всички форуми, в които участват.

Галерия