Студенти от специалност "Моден дизайн" в Националната художествена академия - филиал Бургас ще представят свои модели на модно ревю на 20-ти юни, от 18.30 часа, във вътрешния двор на Културен  дом НХК.

Проектът "Мода без граници" представлява уникална възможност за взаимодействие между гимназиите по изкуства в град Бургас и катедра "Моден дизайн" към НХА - филиал Бургас. Представяне на модния подиум на креативните умения на студентите от филиала. В нетрадиционния подход са обединени модно ревю, изложба и образователни работилници, създавайки богато събитие, което не само привлича внимание, но и насърчава образователния обмен.

В рамките на образователните работилници, провеждани в Магазия 1, студентите от специалност "Моден дизайн" и преподавателите ще бъдат активни участници в предоставянето на знания и умения. Работилниците "Експерименталното рисуване" и "Създаване на модел от нестандартен материал" ще бъдат фокусирани върху усъвършенстване на креативните способности на младите дизайнери.

В период на технологичен скок модата е тласната към немислими и невиждани посоки. Чрез различни конструктивни решения, подбор и обработка на материалите колекциите на студентите от специалност "Моден дизайн" към Националната художествена академия  дават отговор на новите предизвикателства.

Събитието има и социален аспект, като предлага възможности за студентите и учениците да изграждат мрежи и връзки с общността и професионалисти в бранша, които ще създадат основа за бъдещи изяви и професионални колаборации.

Обогатен със социални, образователни и творчески елементи, проектът "Мода без граници - 2024" представлява идея за утвърждаване на модната култура и подкрепа на талантливите дизайнери.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.