Иманата на отличените ще бъдат обявени на специална церемония в Укритието за наблюдение на птици на Атанасовското езеро

Иманата на отличените ще бъдат обявени на специална церемония в Укритието за наблюдение на птици на Атанасовското езеро

Студенти от специалност "Плакат и визуална комуникация" на Националната художествена академия (НХА) създадоха проекти за лого и визуална идентичност на Атанасовското езеро в Бургас. След успешно проведена конкурсна учебна задача сред студентите от III и IV курс на специалност "Плакат и визуална комуникация" в НХА - София и Филиал - Бургас беше избрано логото и основните насоки на визуална идентичност, които ще представя занапред едно от най-популярните езера в България и неговото уникално птиче разнообразие.

От създадените над 40 предложения под ръководството на доц. д-р Ненко Атанасов, консултирани от доц. д-р Георги Павлов и асистент Живка Райкова, екипът на "Българска фондация биоразнообразие" излъчи своите лауреати, които ще бъдат обявени на събитието за представяне на резултатите от проекта. То ще се проведе на 3-ти октомври от 16.30 часа в Укритието за наблюдение на птици в южната част на Атанасовско езеро в Бургас, в присъствието на лауреатите, представители на БФБ, НХА, Община Бургас, РИОСВ Бургас, медии и всички заинтересовани ще бъдат показани отличените работи и ще бъдат връчени наградите.

Новосъздаденият знак ще бъде визията и ще комуникира бургаската защитена територия – забележително място с международно значение, най-богатата на птици местност (334 вида) и единственото място, в което се произвежда морска сол в България, находище за лечебна кал и луга.

Успешно приключилият конкурс е първото ползотворно сътрудничество между "Българска фондация Биоразнообразие" и Националната художествена академия, които и в бъдеще ще продължат да си партнират в подобни обществено значими каузи.

Галерия