Учебниците, които ще бъдат дигитализирани за закупени от Медицинския факултет. Снимка Община Бургас

Учебниците, които ще бъдат дигитализирани за закупени от Медицинския факултет. Снимка Община Бургас

Студентите по медицина от I и II курс на Медицинския факултет към бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще могат да ползват за нуждите на обучението си дигитални учебници. Учебниците и помагалата, които са закупени от факултета са достъпни на хартия в библиотеката на университета. За да бъдат използвани от всички студенти, те ще бъдат дигитализирани и качени на виртуалната библиотека на учебното заведение. Студентите ще влизат в платформата с факултетния си номер. Това ще стане възможно след около месец - месец и половина. "Този период от време ще бъде достатъчен, за да бъдат направена дигитализацията от страна на работещите в Регионалната библиотека", каза за "Черноморие" деканът на Медицинския факултет доц. Цветан Велинов.

За да стане факт дигитализацията, от Факултета са постигнали споразумение с Регионална библиотека "Пейо Яворов". "Постепенно ще бъдат дигитализирани и учебниците за трети и четвърти курс, така че от следващата година да бъдат в полза на третокурсниците, които сега са втори курс", допълни доц. Велинов.

В момента студентите се обучават дистанционно, заради пандемията от COVID-19. Това е регламентирано със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и ще продължи до 12-ти ноември.