Един от лекторите бе Николай Кадийски. Снимка университет Проф. д-р Асен Златаров

Един от лекторите бе Николай Кадийски. Снимка университет Проф. д-р Асен Златаров

Студентите от специалностите "Стопанско управление" ("Мениджмънт")  и "Маркетинг" в бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" се срещнаха с успешни мениджъри в рамките на инициативата "Дни на кариерата", организиран във Факултета по обществени науки. Проведоха се няколко инициативи, в които с подкрепата на тюторите се включиха над 100 студенти от двете специалности.

Студентите от специалност "Стопанско управление", ОКС "Бакалавър" се срещнаха с Анастасия Пенчева, завършила, специалност "Стопанско управление" и професионално реализирала се като мениджър ключови клиенти. Тя сподели своя опит и призова студентите да бъдат активни и да се възползват от възможностите, предоставяни им по време на обучението.

Валери Симеонов и Владимир Церовски изнесоха лекция на тема - "Личните финанси – умения или наука" и участваха в дискусия по теми от сферата на консултантска дейност на компанията – инвестиционно, пенсионно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране. Лекторите представиха възможностите за стаж и работа на студенти в тази организация.  

В публичната лекция "Създай си бъдеще сега" се включиха студенти от специалностите "Стопанско управление", "Маркетинг" и "Индустриален мениджмънт", а гост-лектор бе капитан далечно плаване Димитър Митев. Той сподели ценен практически опит и запозна присъстващите с възможностите за кариера .

В началото на октомври се проведе и кариерна среща със студентите от специалност "Стопанско управление" и "Маркетинг", на която те получиха информация за дейността на Кариерния център на университета.  

Във факултета се състоя и публична лекция  на тема: "Пътят към дигиталния успех". Гост-лектор бе Николай Кадийски. Той разказа своята лична история и сподели ценен практически опит. Акцент в презентацията бяха съвременните решения за успеха на бизнеса в дигитална среда. Беше обсъдена и възможността за предоставяне на стажантска програма от страна на дигиталната агенция, както и темите за бъдещи подобни срещи.

На лекцията на тема "Дигиталните медии в условията на турболентност" гост-лектори бяха Катя Касабова - журналист и Анна Добрева - маркетинг специалист. Споделен бе ценен практически опит. Акцент в представената презентация и последвалата дискусия бе рекламата в електронното пространство и позиционирането на фирма в електронните медии.