За втора година в училището ще има подготвителна група. Снимка Архив Черноморие-бг

За втора година в училището ще има подготвителна група. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаското СУ "Иван Вазов" направи успешен прием за учебната 2020/2021 година. За трета поредна година в училището приеха ученици след успешно положени изпити след VII клас в паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Учениците от тази паралелка изучават разширено английски език, биология, химия и им предстои изучаването на долекарска помощ, лечебен масаж, ортопедия, фармакология, видове заболявания, латински език с медицинска терминология, организация и функциониране на СПА-центрове, специализирана техника и много други. В програмата им е заложен и четиригодишен курс на изучаване на немски език.

Техни учители са доказани специалисти от Бургас - медицински сестри и лекари, както и преподаватели от Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците ще провеждат своята производствена практика в Специализираната болница за рехабилитация "Бургаски минерални бани" ЕАД. 

Завършилите паралелката могат да работят като рехабилитатори в СПА центрове, както и да продължат образованието си в университет.

За втора поредна година в гимназията имат и подготвителна група.

За учебната 2020/2021 година в училището ще се обучават отново деца и в първи клас. В тази паралелка има още няколко свободни места. Родителите, които искат да се възползват от добрата материална база и качественото образование в СУ "Иван Вазов" могат да запишат децата си в първи клас там.