Различни стилове музика ще звучат на няколко точки в града този уикенд

Различни стилове музика ще звучат на няколко точки в града този уикенд

Август в Бургас в последните 5 години започва с фестивал без аналог. Отново е време за Spice уикенд в петък и събота. Остават броени дни до петото издание на най-голямото музикално събитие по българското Черноморие - SPICE Music Festival.

На морската сцена на пристанището ще се качат едни от най-големите звезди на 90-те, танците са задължителни, а феновете вече нямат търпение да видят любимите си изпълнители.

За своя пети рожден ден фестивалът направи допитване до феновете си кои звезди искат да видят отново и това е причината SNAP!, C-Block и NANA да се качат за втори път на бургаска сцена. Заедно с тях в програмата на фестивала ще видим още от най-любимите изпълнители на музиката от 90-те до днес – Alexia, Apache Indian, Culture Beat, DJ Quicksilver, S.T.S.B. FKA Fun Factory, Kate Ryan, Lucenzo, N-Trance, Paradisio, U96.

Сред останалите артисти на 5-то издание на "Spice Music" е и българската формация "Гумени глави", които планират да взривят публиката с легендарните си хип-хоп парчета, оставили незаличима следа в българската музикална история през 90-те. Качествен звук, впечатляващи ефекти и за пета поредна година незабравима атмосфера – това ви очаква в Бургас.

Отново в петък и събота, "Solar Island" се завръща с две партита, които не са за изпускане. Запазете си датата 5 август! Тогава остров "Света Анастасия" ще посрещне второто за лятото събитие на Solar-а. На морския бряг ще акостира за трети път „великанът“ на клубната сцена Hernan Cattaneo. Аржентинецът е познат като “El Maestro” по целия свят, а зад гърба си има 30 години музикална кариера, 11 албума, 30 сингъла и 50 ремикса. Легендата многократно попада в класацията на сп. "DJ Mag" за най-популярни диджеи в света.

Дневното парти ще продължи от 12:00 до 21:00 часа. За трета поредна година Hernan Cattaneo и Liubo Ursiny ще представят дълъг съвместен 'back 2 back' сет.

Морските приключения и музикални спомени ще се трупат и на 6 август с третото Solar събитие. От 12:00 до 21:00 ч. ще танцуваме с Kristian Beyer от дуото Âme. Beyer, заедно с Frank Wiedeamann, с когото работи съвместно повече от 15 години, основава легендарния лейбъл Innervisions, a всяка тяхна композиция, продукция и изпълнение на живо са кулминация на опит и качествени експерименти. Kristian Beyer ще представи удължен сет на остров Света Анастасия, а за останалата част от деня ще се погрижи Liubo Ursiny.

Към всеки закупен пропуск за събитието e включен и транспорт с кораб от пристанището до острова и обратно. Всеки закупен билет трябва да се регистрира и за час на тръгване.

Музикалните емоции продължават и на 6 август с поредния концерт от поредицата BURGAS SUMMER LIVE. Интелигентен и чувствен дамски поп с четири любими вокалистки ще огласи пристанището в Бургас. Róisín Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock са новите имена в серията от летни концерти на Fest Team и „Културно-масова дейност“, с подкрепата на Община Бургас. Гласовете на Sophie Ellis-Bextor, Skye от Morcheeba, Róisín Murphy и Деси от Phuture Shock са жестоките дамски вокали, които ще звучат насред вълните в морския град в неделната вечер.

Община Бургас държи всеки музикален фен да открива тук нещо по своя вкус. Затова, наред с другите събития, тя отново ще подкрепи "Sea Of Black Festival". Вече е ясен окончателният лайнъп на тазгодишното му издание. На сцената на Летния театър в град Бургас ще се качат родните банди Past Redemption, Fyeld, Rejuvenation, Mass Confusion, Severia, Polygon, S.E.E., Enezothe и К.П.М.Д. Специални гости са Moribund Oblivion от Турция.

Фестивалът ще се проведе на 5 август. Началото е в 16 часа. Вход свободен!