Алиса в страната на чудесата е една от илюстрираните от Ясен Гюзелев книги

Алиса в страната на чудесата е една от илюстрираните от Ясен Гюзелев книги

Една арт премиера ще провокира бургазлии днес. Художникът Ясен Гюзелев ще открие днес своя изложба. Началото ще бъде дадено в 17.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Наред с творбите му в рамки, ще бъдат представени и книжни издания от цял свят, илюстрирани от него. Освен изключителния световнопризнат и многократно награждаван творец, на него ще присъства и г-н Рубен Лазарев - съсобственик и основна движеща сила зад "Elephant Bookstore" - ексклузивен дистрибутор на лимитираните подписани графики и принтове на разказвача на приказки. Благодарение на неговата подкрепа Бургас има възможността да се наслади на изкуството на гениалния майстор на илюстрацията.

Входът е свободен, а изложбата ще посреща всеки, желаещ да се докосне до работата на Ясен Гюзелев до 17-ти октомври включително.

Той е създал илюстрациите към толкова много великолепни литературни произведения, сред които заглавия като "Алиса в страната на чудесата" и "Алиса в огледалния свят" от Луис Карол, "Приключенията на Пинокио" от Карло Колоди, "Оливър Туист" и "Големите надежди" от Чарлз Дикенс, "Баскервилското куче" от Артър Конан Дойл, "Дон Кихот" на Сервантес, приказки от братя Грим и други. От интерес за автора са и картите таро, като през годините създава тематични поредици рисунки.

Не пропускайте възможността, да видите илюстрации по любими на малки и големи книги, които зашеметяват със своята детайлност, перспектива, смисъл във всеки детайл. Ясен Гюзелев прави така, че приказките да оживеят по прецизен, смайващ, пълнокръвен начин пред читателя. Заповядайте да се потопите в света на неговото изкуство - и не забравяйте, да доведете и децата си.