Световното първенство по ушу преди две години се проведе в Бургас благодарение на Стефан Колев. Снимка Архив Черноморие-БГ

Световното първенство по ушу преди две години се проведе в Бургас благодарение на Стефан Колев. Снимка Архив Черноморие-БГ

Световното по тайчи чуан за мъже и жени над 18 години ще се проведе за първи път в Бургас. Страната ни и в частност морският град за първи път посрещат първенство от такъв ранг. 30 отбора вече са потвърдили участието си на Световното, което ще бъде от 25-ти септември до 2-ри октомври в бургаската спортна зала "Младост"

"Най-силните отбори в света - от Япония, Китай, Хонг Конг, както и от Иран, Турция, САЩ и Бразилия" ще дойдат в Бургас", каза пред "Черноморие" Стефан Колев - президент на Българската асоциация по ушу, която организира Световното първенство по тайчи чуан съвместно с Община Бургас. Спортното събитие е включено в календара на Общината за настоящата година.

Крайният срок за подаване на заявки за участие на Световното е 15-ти август. След тази дата ще стане ясен точният брой на отборите и състезателите, които ще представят своята страна пред публиката в Бургас.

След Световното първенство по ушу, това е второто голямо състезание за източни бойни изкуства, което ще се проведе в морския град. "Личната ми амбиция е да превърна Бургас в световен център на бойните спортове", не скри амбицията си Стефан Колев. Проектът му за изграждане на тренировъчен център по ушу в бургаския комплекс "Меден рудник" вече е в напреднала фаза.