Майските срещи ще се проведат за 12-и път в Бургас

Майските срещи ще се проведат за 12-и път в Бургас

"Свято слово" отново събира поети от славянския свят. ХII издание ще се проведе от 15-и до 18-и май 2018 г.  със специалното участие на поетите Борче Панов от Македония, Миодраг Якшич и Гордана Влаич от Сърбия. Българските представители в срещите са поетите от Бургас  Елка Стоянова и д-р Лорис Мануелян.

В досегашните издания на "Свято слово" гости са били писатели от Русия, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватия и Чехия.  

Откриването ще бъде на 15-и май от 18.00 часа в Дома на писателя. Програмата предвижда в традиционното събитие "Часът на поета" на остров "Света Анастасия" на 16-и май гостите и бургаски поети от всички поколения да се състезават за най-атрактивно поднасяне на авторска творба. Желаещите могат да участват и в конкурса "Вдъхновени от острова", обявен от управителя на Острова Павлин Димитров. Условието е участниците да напишат своите литературни произведения в малките "Тефтерчета на твореца". В следващите дни в  "Акве калиде" участниците в "Свято слово" ще чуят легендите за водата, ще четат стихове в Поетично кафене в Несебър, ще споделят тайните на своето вдъхновение в творческа работилница с ученици от музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас.

Организатори на ХII-тите майски срещи на славянските творци "Свято слово" са Община Бургас, читалище "Любен Каравелов 1940", Бургаска писателска общност и РЕКИЦ "Читалища".