Съветниците от ГЕРБ-Бургас с отчет за 2009-та

"С приемането на тази докладна сложихме край на практиката гражданите да плащат повече от фирмите. Така поставихме равнопоставеност между всички субекти", каза Диана Йорданова водачка на групата на ГЕРБ в местния парламент.

 

Сред свършеното от герберите е и искането преди Министерски съвет за предоставяне от страна на държавата на остров Света Анастасия за управление и стопанисване от община Бургас, за премахване на колчетата на площад "Св. Св. Кирил и Методий", съставена бе Комисия за установяване на конфликт на интереси по чл. 25, ал. 3 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, бе дадена думата на бургазлии в Комисиите на Общинския съвет и други.

Сред приоритетите в работата на съветниците през 2010-та година ще бъдат - построяване на болницата в "Меден рудник", изграждане на новите индустриални зони на Бургас, Бургаската многопрофилна болница да стане една от 6-те образцови в страната лечебни заведения, реконструкцията на Морската градина с реновиране на емблематичното Казино и мостика, старт на строежа на пътния възел Бургас-Средец-Созопол, рализиране на зоната за обществен достъп на пристанище Бургас, както и по-добър градски транспорт.