Живко Табаков показва резултата от компрометираната тръба. Снимки Черноморие-бг

Живко Табаков показва резултата от компрометираната тръба. Снимки Черноморие-бг

Компрометирана тръба на отводнителния канал замърсява част от Северния плаж в Бургас. Заради проблема, водата не се излива в морето, а върху пясъка и във въздуха се носят неприятни миризми. За това алармира общинският съветник Живко Табаков. На метри навътре в морето е направено заустването, така че отпадните води да бъдат изхвърляни така, че да не замърсяват района. Заради проблем с тръбата обаче, водата се излиза на сушата.

"Институциите не са намерили решение през годините. Ще подадем сигнал за това, защото трябва да бъде извършена проверка, да бъде поправена компрометиращата тръба. Това руши имиджа на Бургас като туристически град", заяви Живко Табаков.

Той подчерта, че през годината от "Движение България на гражданите" са подавали редици сигнали до министерствата, но отговор така и не са получили. Така е и с проблема с водата на Бургас. Писмо за това е изпратено през август до министъра на околната среда и водите Емил Димитров. "С темповете, с които Камчия се празни, няма да имаме вода", заяви Табаков. Според него, пандемията и намалелият брой на туристи тази година е спестило 8 млн. куб. литра вода. По време на сезона се изразходват 12 млн. куб. вода, а това лято цифрата е била - 4 млн. куб.

"С темповете, с които работят институциите, няма как да не се притесняваме", допълни Табаков.

Галерия