Треньорът на родените през 2008 година не скри задоволството си от представянето им. Снимка Черноморец 1919

Треньорът на родените през 2008 година не скри задоволството си от представянето им. Снимка Черноморец 1919

Талантите на "Черноморец 1919", родени през 2008 година, спечелиха купата на Международния футболен турнир в Кранево. Отборът, воден от треньорите Пламен Младенов и Слави Шопов, показа класа, зрялост, характер и много футболен интелект във всички мачове, както в предварителната група, така и в полуфиналите и финала.

В срещата за трофея малките ''акули'' се наложиха с 2:1 над руския "Локомотив" (Санкт Петербург), въпреки че в началото изоставаха с 0:1. Но победата не само донесе купа за школата на "Черноморец", но и показа правилната работа на треньорите във всяко отношение.

Двата финалиста бяха в предварителната група и руснаците бяха повече от убедителни- разбиха малките бургаски таланти с 8:0. Този резултат повлия положително на отбора и те постигнаха две победи в следващите си два мача- 4:2 над "Добруджа" и 1:0 над силния отбор на "Дунав" (Русе). На полуфинала акулите показаха най-доброто, на което са способни и отнесоха "Черно море" (Варна) с 4:1. В другата полуфинална среща "Локомотив" (Санкт Петербург) победи украинския "Атлетик" (Одеса). За да дойде финалната среща, в която момчетата на треньорите Младенов и Шопов за пореден път демонстрираха характер. Въпреки резултата от първата среща и ранния аванс на руския "Локомотив", те успяха да изтръгнат победата с 2:1.

''Емоциите са невероятни, най-вече за децата, защото те започват да усещат тръпката от битката за победа. За нас като треньори най-важното е, че отборът става все по-сплотен и задружен, а всяко едно дете развива своите качества'', заяви треньорът на "Черноморец" (набор 2008) Пламен Младенов.