Гостуването на талантите става с подкрепата на Община Средец

Гостуването на талантите става с подкрепата на Община Средец

Възпитаниците на детски танцов състав "Странджанско венче" при Общински детски комплекс в Средец ще участват във фестивала "Децата на България пеят и танцуват в Охрид". Събитието се организрира от "Арт Вивенди" - Македония, фондация "ЖАР-С", с подкрепата на Посолството на Република България в Македония, Българския културен център в Македония и Нов български университет. Фестивалът се организира за първи път с детско издание, и е в рамките на Дните на българската култура, фолклор и традиции в Охрид. Идеята на организаторите е популяризиране на традиционните български народни изкуства, чрез огромните възможности на туризма и медиите.

Ръководител на ДТС "Странджанско венче" е Красимира Гошева. В своята изява малките танцьори от ОДК-Средец ще бъдат подкрепени и от младежката певческа група "Странджанска огърлица" при народно читалище "Пробуда – 1897" в Средец, чийто ръководител е младата народна певица Яна Биюкова. Общата програма, с която ще се представят във фестивала е под заглавие "Импресии от Източна Тракия" като за цялостоно професионално оформление компетента подкрепа е оказал Марио Егов - художествен ръководител на ПФА "Странджа" - Бургас. В това първо международно участие на младите таланти стои безрезервната подкрепа на Община Средец, в лицето на кмета инж. Иван Жабов.

Съставите от Средец ще вземат участие в общите събития като - официално откриване, концертна програма, конкурсна вечер, вечер на приятелството, дефиле. Ще имат възможност да посетят и историческите и културни забележителности на Охрид.

Галерия