Танцьорите от "Lord of the dance" пътуват с перални Така до края на спектакъла всички костюми са отново чисти и подредени на закачалките. Стройната организация не се променя без значение в коя точка на света пътуват двете трупи, създадени от Майкъл Флетли - човекът, който претвори ирландската легенда в най-гледаното танцово шоу на света.

"Lord of the dance" ("Повелителят на танца") ще бъде представен за първи път тази вечер на сцената на Летния театър в Бургас. Концертът им е част от националното турне, което се организира от "Арт БГ".

Бургаската публика ще гледа световноизвестното шоу, представено от първата трупа на Флетли. Тя се състои от 40 танцьори, които се сменят в отделните сцени. "Сменяме около десет костюма по време на шоуто и също толково чифта обувки т.е. общо 40 костюма и 40 чифта обувки. За всеки един от екипа", обясни Деймиян О'Кейн. Той изпълнява главната роля в шоуто. О'Кейн танцува заедно със съпругата си Бернадет Флин.

Заради непрекъснатите тренировки (всеки ден по 2 часа) танцьорите често сменят и обувките. Обувките на жените се подменят всеки месец, защото са с меки подметки и по-бързо се износват. Мъжете, които танчуват с подкованите обувки ги сменят 2-3 пъти в годината.

За да поддържат формата си, танцьорите от шоуто наблягат на зеленчуците, на фрешовете, пият понякога бира или чаща вино. Твърдият алкохол е изключен от менюто им. По време на турнето с екипа винаги пътува и специалист, който контролира съставките и мазнините, които се използват за приготвянето на храната, която им се поднася.