Тапата е от Горно Езерово към Меден рудник. Десетки коли са в задръстването

Тапата е от Горно Езерово към Меден рудник. Десетки коли са в задръстването

Тапа на изхода на бургаския квартал "Горно Езерово" изнервя водачи от сутринта, сигнализира читател на "Черноморие", който ни изпрати снимки. Десетки автомобили с туристи, отправили се към Южното Черноморие са в задръстване. Причината е изграждането на Северния обход. Колите слизат от магистрала "Тракия" и минават през квартала. Вместо да ги улеснят обаче, ситуацията се влошава. "От 30 минути не можем да стигнем до Меден рудник. Вече няколко човека подадоха сигнал на 112", разказа нашият читател.

Реорганизацията е планирана за понеделник, но вече трафикът е натоварен.

Движението по подбалканския път I-6 при входа на Бургас ще се осъществява двупосочно в платното за София в периода от 19-ти до 22-ри юли. За изграждане на мостово съоръжение при 493-ти км на първокласния път, част от строителството на северния обходен път на Бургас, ще бъде затворено платното за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

За облекчаване на трафика към Южното и Северното Черноморие са обособени обходни маршрути. Пътуващите за курортите на юг от Бургас могат да използват алтернативния маршрут: пътен възел "Българово" – Камено – Братово – кв. „Горно Езерово" – път II-99 Бургас-Созопол.

За шофьорите, които ще пътуват на север от Бургас, алтернативният маршрут е по път III-6009 Миролюбово – Каблешково и след това по първокласния път I-9 Бургас-Варна.

Пътуващите от и за Бургас могат да използват отсечката Бургас – кв. „Долно Езерово" – „Лукойл" – автомагистрала „Тракия" и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Галерия