Задръстването образува километрични опашки на две възлови отсечки в Бургас

Задръстването образува километрични опашки на две възлови отсечки в Бургас

Тапа в Бургас, заради ремонта на булевард "Захари Стоянов" в комплекс "Меден рудник". Движението е блокирано от една страна от стадион "Черноморец" през кварталите "Акации" и "Победа", кръговото в посока Меден рудник и към булеварда, а от друга започва след светофарите след надлез "Владимир Павлов", сигнализира читател на "Черноморие". Той ни изпрати и снимки от трафика и едва пъплещите автомобили. Задръстването е започнало още след 17.00 часа и продължава и в момента. Причината е, че хората се прибират към комплекса, а заради ремонта е затворен почти целия път. Това създава допълнително напрежение на водачите, а автобусите от градския транспорт закъсняват при изпълнението на курсовете си средно с по 20 минути.

По-находчивите, разбрали за тапата, минават през надлеза в посока Созопол, оттам поемат към село Маринка и през Твърдица влизат в комплекс "Меден рудник". Въпреки че удължават пътя, си спестяват дългото чакане в задръстването.

Вторият етап от ремонта на "Захари Стоянов" започна днес, 15-ти април. Той включва възстановяване и рехабилитация на настилката в едното платно на участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". По предварително съгласуван план-график, неговото изпълнение ще продължи две седмици. След това движението ще бъде пуснато в цялото ляво платно (посока център) в участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". После машините ще се преместят в другото платно, работейки в обратната посока - от кръстовището за квартал "Горно Езерово" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" (трети етап) и от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" (четвърти етап).

През двете седмици за изпълнение на втори етап ще е забранен ляв завой при кръстовището с връзката към "Горно Езерово" за движещите се по булевард "Захари Стоянов" автомобили. Затова, ако излизате от "Меден рудник" и искате да стигнете до квартал "Горно Езерово", ще трябва да слезете до пътен възел "Юг", да завъртите обратно към комплекса и после да завиете надясно към "Горно Езерово". Забраната за ляв завой не важи за идващите от "Горно Езерово" автомобили.

Заради ремонта е спряно движението на тролети с номера Т1 и Т2. 

Галерия