Колоната от автомобили се образува към 11.00 часа и затруднява движението. Снимки Черноморие-бг

Колоната от автомобили се образува към 11.00 часа и затруднява движението. Снимки Черноморие-бг

Тапа в най-големият бургаския комплекс "Меден рудник" има и през почивните дни, видя репортер на "Черноморие". Задръстванията и километричните опашки се образуват на две възлови места в комплекса, заради ремонта на булевард "Захари Стоянов", чиято втора фаза вече е в разгара си.

Едната колона се образува в ремонтираното платно на булеварда в посока към центъра, втората е от "Лакомата спирка" в посока свефората на "Захари Стоянов". Бургазлии предпочитат да се качат на автомобилите си и да чакат в тапата, за да стигнат до мястото, към което са се отправили, вместо да се качат на автобусите и да облекчат трафика. За това преди броени дни призова и управителят на общинската фирма превозвач "Бургасбус" Петко Драгнев. Така, според него, ще се намали броя на превозните средства и предвижването ще става по-бързо. В колоната са и автобусите на градския транспорт, които в пиковите часове не успяват да изпълнят курсовете си по разписание.

Вторият етап от ремонта на "Захари Стоянов" започна на 15-ти април и ще продължи две седмици. Той включва възстановяване и рехабилитация на настилката в едното платно на участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". По предварително съгласуван план-график, неговото изпълнение ще продължи две седмици. След това движението ще бъде пуснато в цялото ляво платно (посока център) в участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". После машините ще се преместят в другото платно, работейки в обратната посока - от кръстовището за квартал "Горно Езерово" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" (трети етап) и от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" (четвърти етап).

През двете седмици за изпълнение на втори етап ще е забранен ляв завой при кръстовището с връзката към "Горно Езерово" за движещите се по булевард "Захари Стоянов" автомобили. Затова, ако излизате от "Меден рудник" и искате да стигнете до квартал "Горно Езерово", ще трябва да слезете до пътен възел "Юг", да завъртите обратно към комплекса и после да завиете надясно към "Горно Езерово". Забраната за ляв завой не важи за идващите от "Горно Езерово" автомобили.

Заради ремонта е спряно движението на тролети с номера Т1 и Т2. 

Галерия