Тодор Демирков - председател на УС на БсТПП (вляво) връчи отличието на проф. Ованес Мекенян. Снимки Бургас без цензура

Тодор Демирков - председател на УС на БсТПП (вляво) връчи отличието на проф. Ованес Мекенян. Снимки Бургас без цензура

Бургаската Търговско - промишлена палата раздаде годишните си награди на традиционния Коледен коктейл. Той събра членове на Палатата и гости в интерхотел "България", сред които Изет Вулкан - председател на Палатата в Чорлу, Турция, зам.-областният управител на област Бургас Павлин Иванов, кметът на Бургас Димитър Николов, почетният консул на Република Австрия в Бургас Радостина Иванова, кметове, председатели на Общински съвети, зам.-кметове, и други.

Сред гостите бяха и директори на професионални гимназии в Бургас, които работят в тясно сътрудничество с БсТПП, след които Павлина Градишка - директор на ПГЕЕ "Константин Фотинов", Фотинка Въргова - директор на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", Роза Желева - директор на ПГМЕЕ и други.

Гостите бяха приветствани от Тодор Демирков - председател на БсТПП. В словото си той благодари на фирмите - членове и посочи, че през настоящата година броят им се е увеличил с 17 нови.

"Това е знаков годишен коктейл на Палатата. Спомням си преди години как опашката се виеше до стълбите на хотела. Но сега времета са други. Искам да благодаря на всички, които работят в Бургас и държат в кондиция компаниите си", каза в обръщението си кметът на Бургас Димитър Николов преди да се включи в церемонията по връчване на годишните отличия.

Наградени тази година са: "Джаимекс" ООД, "Кроношпан България" ЕООД, "Цветелина 93" ЕООД, "Севан" ООД.

Сред отличените бе и Лабораторията по математична химия в бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" с ръководител проф. Ованес Мекенян. След като получи отличието той бе поздравен първо от ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов, от зам.-ректорът проф. Севдалина Турманова и от проф. Сотир Сотиров.

Галерия