Отличените илюстрации и текстовете, към които са създадени ще бъдат събрани в книжка. Снимката е илюстративна

Отличените илюстрации и текстовете, към които са създадени ще бъдат събрани в книжка. Снимката е илюстративна

Търсят с конкурс илюстратори на преводни приказки. Община Бургас отправя поредно интересно предизвикателство към своите млади жители - учениците и студентите до 29-годишна възраст, да се включат в конкурса "Бургас харесва младите илюстратори". Той е своеобразно продължение на първия конкурс "Бургас харесва младите преводачи" за превод на народна приказка или изписване на авторски разказ, провел в края на септември по повод Европейския ден на езиците.

Участниците в конкурса трябва да направят илюстрация към вече преведена детска приказка или авторски разказ, които са участвали в конкурса за млади преводачи. Произведенията може да видите в този линк 

В конкурса могат да участват ученици или студенти, любители илюстратор, график или живописец, като всички трябва да са на възраст до 29 години. Пълните условия за участие и подаване на творбите може да видите в този линк

Крайният срок за приемане на илюстрации до 15-ти декември. Конкурсните творби ще бъдат оценявани от комисия с преподаватели от Националната художествена академия - филиал Бургас, а авторите на най-добрите от тях ще бъдат наградени.

Най-оригиналните и сполучливи илюстрации ще бъдат отпечатани в книжка заедно с преводните приказки и авторски разкази от първия конкурс "Бургас харесва младите преводачи".