Специална зона ще бъде обособена на територията на фестивала

Специална зона ще бъде обособена на територията на фестивала

Третото издание на най-успешния младежки форум в страната - "Teen Boom Fest" започна мащабна кампания срещу употребата на райски газ, който е все по-популярен сред младите в България. В медицината веществото се прилага като упойка, но сред тийнейджърите се използва единствено за развлечение.

Специализирана зона с участието на Местната комисия за противообществените прояви при малолетните и непълнолетните ще бъде обособена във фестивалната зона по време на двудневното събитие, което ще се проведе на 20-ви и 21-ри август, събота и неделя, в пространството на Морска гара - Бургас.

Най-актуалните влогъри, инфлуенсъри, певци, актьори и спортисти, които са част от проявата застават зад идеята. Любими тик ток звезди и популярни лица от мрежата ще подготвят видео обръщения, които да се разпространяват сред техните последователи в социалните платформи, които наброяват стотици хиляди.

На място в обособения кът за превенция обучени екипи от МКБППМН ще посрещат деца и родители. Те ще разясняват за страничните ефекти и опасното влияние на модерния опиат. По думите на специалистите повечето опасности са свързани не само със самия ефект от газа, а и с начина на употреба, защото при чести вдишвания може да доведе до злокачествена анемия и парализа.

"Teen Boom Fest" се организира от Община Бургас.