Мъжете са задържани при акция. Снимки ОД на МВР

Мъжете са задържани при акция. Снимки ОД на МВР

Двама поморийци / на 37 и 40 години/ са задържани в резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Поморие за производство на наркотични вещества / метамфетамин/. 
Първоначално около 19.20 ч. на 25.09.т.г. в района на улица «Манастирска» в Поморие за проверка е спрян лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 40 годишен помориец. При извършеното претърсване на задната седалка на автомобила е намерена и иззета раница, съдържаща прекурсори за производство на наркотично вещество - метамфетамин, бутилка с течност с виолетова утайка по дъното и пластмасова кутийка, съдържаща жълтеникаво кристало подобно вещество / метамфетамин/. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Той е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.
От допълнителните полицейски действия е констатирано, че помориецът разпространявал наркотични вещества, като са установени и разпитани негови клиенти. Установен е и съучастникът му — друг помориец на 37 години, който също е задържан за срок от едно денонощие.
Извършено е претърсване на обитавания от 40 годишния мъж имот, разположен в поморийския квартал «Каменар», като са намерени и иззети 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, аналогични на откритите в раницата в автомобила. В апартамента на помориеца, разположен на ул. «Гладстон» в града, е открита стъклена чаша, съдържаща жълтеникаво кристаобразно вещество / метамфетамин/ с тегло от 1 грам, бутилка с бяло-жълтеникава течност с бяла утайка по дъното и празни опаковки от същите лекарства, намерени в къщата в кв. «Каменар». 
40 годишния мъж и неговия 37 годишен съучастник са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление - Помори

Галерия