Телефон 112 в помощ на меломаните на "Spirit of Burgas"

Телефон 112 е единственият номер за спешни повиквания познат на туристите, тъй като се ползва в страните от Европа повече от 18 години.

 

Преводачите от центъра за спешни повиквания владеят 4 езика – английски, румънски, гръцки и руски. Те ще бъдат готови да окажат съдействие в случаи на нужда от страна на европейските гости на "Spirit of Burgas".

Статистиката за продажбата на билети до момента сочи, че меломаните, които ще посетят фестивала тази година са с 20 % повече от миналата. От чуждестранните гости най-многобройни се очаква да бъдат посетителите от Англия, Румъния, Гърция, Сърбия, Скандинавия и др.

Според консула в британското посолство Джон О'Шонеси след българската най-внушителна ще е групата фенове от острова. Поради тази причина той също ще присъства в Бургас през трите фестивални дни, за да оказва съдействие при обслужването им.

Причина за британския десант тази година е фактът, че авторитетното издание "Сънди Таймс" нареди "Spirit of Burgas" сред 100-те най-добри фестивали в света.