Анимационната селекция е част от акцентите на фестивала

Анимационната селекция е част от акцентите на фестивала

Режисьорът Теодор Ушев направи селекцията от анимационни филми за осмото издание на бургаския Международен филмов фестивал (Burgas International Film Festival). Той ще се проведе от 15-и и 21-ви юли.

Един от водещите акценти в осмото издание на очаквания морския фестивал е международната селекция от анимационни филми. В модула са включени 8 късометражни заглавия от последните две години. Всички отличени на престижни фестивали, както и с номинации за "Оскар".

Анимационната селекция ще бъде представена лично от Теодор Ушев. В рамките на фестивалната програма зрителите ще могат да видят и вдъхновения от българския визуален артист документален филм "Теодор Ушев: Невидими връзки" на режисьора Борислав Колев и сценаристката Мария Ландова.

В програмата са включени прожекции на френски и португалски анимационни филми, които ще се осъществят със съдействието на Френския и Португалския културни институти.

"Burgas International Film Festival" се осъществява с финансовата подкрепа и партньорство на Община Бургас и медийното партньорство на сайт Черноморие-бг.

Галерия