Теодосий Спасов ще свири заедно с бургаските музиканти

Теодосий Спасов ще свири заедно с бургаските музиканти

Теодосий Спасов - кавал и Борислав Йоцов - кларинет - инструменталисти със световна кариера и признание ще изнесат съвместен концерт в Бургас.  Двамата изключителни музиканти ще бъдат солисти на оркестъра на Държавна опера Бургас на 2-ри ноември, четвъртък, от 19.00 часа в залата на Бургаската опера.

Присъстващите ще станат съпричастни на събитие от най-висока естетико-художествена класа. Ще прозвучат мелодии, в изискани и въздействащи аранжименти, носещи послания, закодирани в родовата памет, които ще заживеят свой автономен живот и ще преминат като музикална дъга у присъстващите, вливайки в нова емоционална тоналност своята нежна сила...

Двамата виртуозни инструменталисти ще сътворят вълнуващ сценичен диалог – чрез неподражаемия със своето въздействие език на музиката. Концертната програма включва: „Три симфонични картини” от Ангел Заберски, „Концертино за кавал и кларинет“ от Христо Йоцов и Концерт за кавал и кларинет от Теодосий Спасов. Зад диригентския пулт застава Борислав Йоцов. Концертмайстор – Ваня Златева. Очаква се в залата на Бургаската опера в четвъртък да се получи пълен синхрон между идейната концепция на композициите и тяхната брилянтна интерпретация – като шанс да се съпреживеят вълнуващи моменти на среща с бутиково изкуство – като качество, не като начин на достигане до сетивата и съзнанието на публиката, която е доказала, че приема, разбира и обича подобен вид сценични изяви.  

Неоспорим и всепризнат факт е, че в музиката България има световни таланти. Присъстващите в залата на Операта на 2-ри ноември ще се почувстват част от световната музикална култура с роден привкус и усещане за непреходност.

Билети за събитието - на касата на Операта и каса "Часовника".

Галерия