DSC_5821

DSC_5821

Теодосий Спасов с концерт на Острова

придружен от съпругата си актрисата Бойка Велкова, са посетили малкото парче земя това лято, сподели единствено пред сайт "Черноморие" директорът на драматичен театър "Адриана Будевска" Борислав Чакринов. "Поводът да отидат до острова бил не само да направят морска разходка, а и да видят какви са възможностите за евентуални арт изяви", допълни Чакринов.

Популярната и атрактивна двойка Спасов - Велкова харесали много обстановката, предразполагаща към музикални и театрални изяви. Именно тогава се родила и идеята Теодосий Спасов да изнесе концерт, а чаровната му половинка - моноспектакъл. Професионалното любопитство на кавалджията на планетата и атрактивната актриса дошло и от начинанието на бургаския морски театър.

Да припомним, че на 20-и и 26-и юли комедията на Питър Шафър "Око под наем" бе играна на сцената на остров "Света Анастасия". В спектакъла се изявяваха сексимворът на българския театър и кино Асен Блатечки и неговите колеги - Ива Папазова и Стефан Иванов.

"Експериментът да се изнесе театрално представление не къде да е, а на остров "Света Анастасия" се оказа много успешен. По време на морското пътуване от Бургас до острова и обратно, артистите както и тяхната публика имаха възможността да се запознаят, да разговарят по между си", допълни Чакринов.

За догодина се предвижда да бъде дооформена откритата сцена. Директорътна морската Мелпомена вече е разговарял по този въпрос с ръководството на острова. "Още от сега заявки за участие със спектакли и концерти има", не скри Борислав Чакринов