Премиерата на спектакъла е на 19-ти януари в бургаския театър. Снимки Петя Добрева

Премиерата на спектакъла е на 19-ти януари в бургаския театър. Снимки Петя Добрева

Тони Димитрова полита в спектакъла "Съвсем проста история". Премиерата на постановката, режисирана от Борислав Чакринов по текст на Мария Ладо, е на 19-ти януари от 19.00 часа на голяма сцена в бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". Това е поредната роля, която певицата играе с трупата на морската Мелпомена. "Сега обаче това не е представление, в което Тони е само певица, защото всички актьори пеят. Сега тя е по-близо до героинята", разказа Борислав Чакринов. Той за първи път се среща с пиесата преди 10 години във Враца, когато тя е поставена на театралната сцена там от Любчо Георгиевски. "Сега дойде времето да я поставя и аз. Това не е политическа акция, защото преди това имахме премиера на руска пиеса", обясни директорът на ДТ "Адриана Будевска". Авторката на "Съвсем проста история" е украинка, която живее в Киев. "Очаквах я да дойде за премиерата, но няма да успее, защото там е доста студено сега. Така или иначе напролет ще го направи", поясни Чакринов.

"Отдавна ми се разказват вълнуващи истории, истории за животни и хора. Пиесата е тежка мелодрама, в която плачът е оздравителен", разказа Борислав Чакринов.

В спектакъла участват още Асен Лозанов, Димитрина Тенева, Зорница Константинова, Иван Григоров, Иван Савов, Невена Цанева, Никола Парашкевов, Пепа Николова и Стоян Памуков. Действието се развива в един обор и разказва за враждата между две съседски фамилии. И като всяка истории, и в тази има любов. Героинята на Тони Димитрова накрая полита, след като прасенцето бива заклано по Коледа и се превръща в ангел.

"Накрая младенецът се ражда, вали сняг и всичко става бяло и чисто. И това не е просто хепиенд. Не е просто театър. Аз вярвам, че е възможно", допълва Борислав Чакринов.

 

Галерия